Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Alcohol Sucks..

Σίγουρα οταν ακούμε τη λέξη αλκοόλ έρχεται αμέσως στο μυαλό μας μια κρύα μπύρα σε μια μπυραρία να ακούμε οι! και γενικά να περνάμε καλά..Στο μυαλό μας έρχεται όμως και η αλλη εικόνα πολλών ανθρώπων να μην μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους και κυριολεκτικά να κάνουν γελοιότητες να ξερνάνε και γενικά η διασκέδαση να γίνεται κόλαση..Δεν θα αναφερθώ σε αυτο το κομμάτι παρα μόνο στους κινδύνους που εγκύμονουν οταν κάποιος καταναλώνει συνεχώς αλκοόλ..(Άλλωστε πιστεύω πως ολοι γνωρίζουμε πως κακό παρα καλό μας έκανε η φιλοσοφία εκίνει που σε θέλει "καμμενο" με μια μπύρα στο χέρι πρωί ,βράδυ..

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία σας;

Οι κίνδυνοι του αλκοόλ είναι πολλοί και μερικούς ίσως να μην τους γνωρίζετε. Χρειάζεται προσοχή και πάνω από όλα “μέτρον άριστον”.

Δείτε τη λίστα με τους κινδύνους και αναλογιστείτε τι κάνετε στον οργανισμό σας όταν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

    * Παραγωγή περισσότερων οξέων στομάχου που μπορούν να οδηγήσουν σε γαστρίτιδα, έλκη ή παγκρεατίτιδα
    * Κατακράτηση ουρικού οξέως με αποτέλεσμα την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.
    * Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας, το συκώτι, το στόμα, τη γλώσσα και τον λάρυγγα καθώς και νόσου του ήπατος, όπως κίρρωση.
    * Απώλεια των απαραίτητων πρωτεϊνών, μετάλλων και βιταμινών από τον οργανισμό.
    * Αύξηση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μορφές Αλκοολισμού

ΟΞΥΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ. Γνωστός και σαν αιθυλική κρίση (ή κοινώς "μεθύσι"). Τα πρώτα συμπτώματα της μέθης εμφανίζονται όταν συγκεντρωθεί στο αίμα περισσότερο από 0,2% οινόπνευμα. Σε αυτό το στάδιο παρατηρείται ελάττωση της οπτικής και ακουστικής οξύτητας, στο πρόσωπο εμφανίζεται ερυθρότητα συνοδευόμενη από αίσθημα θερμότητας και υπάρχει αυξημένη αποβολή ούρων. Όταν η πυκνότητα του οινοπνεύματος φθάσει μεταξύ 1-1,5 γραμμ. στο αίμα, τότε παρατηρείται ευφορία, διέγερση και υπερκινητικότητα, τόνωση της αυτοπεποίθησης, παραγνώριση ή υποτίμηση του κινδύνου. Τα συμπτώματα αυτά συχνά ακολουθούν η μελαγχολία και η κατάπτωση.

ΧΡΟΝΙΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ. Εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 40-50 ετών, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η χρόνια χρήση αλκοόλ (για 10 ή περισσότερα χρόνια). Ο αλκοολικός σ' αυτή τη φάση, εμφανίζεται καχεκτικός, ανέκφραστος, ανήσυχος, με αλλοιώσεις στο δέρμα του προσώπου όπως διαστολή των πόρων και κοκκίνισμα ιδιαίτερα στη μύτη και στα μάτια. Έχει ένα ασπροκίτρινο χρώμα και το δέρμα φαίνεται αυλακωμένο από λεπτές διατεταμένες φλέβες.

Για μένα ο μεγαλύτερος κίνδύνος είναι εκείνος του εξευτελισμού και της ντροπής να στηρίζεσαι σε άλλους για να μπορέσεις να περπατήσεις και να πάς σπίτι σου...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου