Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ...

Επικίνδυνη για την υγεία μπορεί να είναι η γενετικά τροποποιημένη πατάτα Amflora, που πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως διευκρίνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας Τζον Ντάλι, η πατάτα αυξάνει την αντίσταση στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη (θυμίζουμε ότι η, εκ του ΠΑΣΟΚ επίσης, ευρωπαϊκή επίτροπος Μαρία Δαμανάκη υπερψήφισε την παραγωγή της συγκεκριμένης μεταλλαγμένης πατάτας στην Ε.Ε.), ο κ. Ντάλι τόνισε ότι οι επιστήμονες δεν αποκλείουν τη μεταφορά στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα του γονίδιου nptll που περιέχεται στην πατάτα Amflora κι ευθύνεται για την αλλαγή της αντίδρασης του οργανισμού στα αντιβιοτικά.

Ο επίτροπος παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με την τρίτη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), που έλαβε υπόψη της η Επιτροπή, δεν αποκλείονται δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου και των ζώων, καθώς και στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα από τη διάθεση στην αγορά της συγκεκριμένης πατάτας. Μάλιστα, ο επίτροπος δεν απέρριψε τις κατηγορίες για επιστημονικές ανακολουθίες στις γνωμοδοτήσεις της EFSA σχετικά με τις επιπτώσεις από τη διάθεση της μεταλλαγμένης πατάτας.

Με αφορμή την απάντηση της επιτροπής ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι «η επιτροπή με τη στάση της δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν αποφασίζει με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία. Δίνει την εικόνα ότι από τη στιγμή που και ευρωπαϊκές εταιρείες άρχισαν να παράγουν μεταλλαγμένα προϊόντα, προσπαθεί πάση θυσία να εγκρίνει την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Μάλιστα, απαντώντας ότι η απόφασή της στηρίζεται στις στατιστικά πιο πιθανές επιπτώσεις και όχι στις επιστημονικά βεβαιωμένες, δείχνει ότι πειραματίζεται με τη δημόσια υγεία για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών διάθεσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών».

Ή ο Αρσένης κάνει ότι δεν γνωρίζει την στάση της Δαμανάκη ή - το πιθανότερο - είναι σίγουρος ότι ο λαός δεν την θυμάται. Σαν υπάλληλοι πολυεθνικής, που ο ένας κάνει τις ενέργειες που την εξυπηρετούν εις βάρος του κοινού και ο άλλος κάνει τις δημόσιες σχέσεις "υπέρ του κοινού". Μας κοροϊδεύουν τόσο αναίσχυντα, που δεν θα πρέπει να εκπλαγούν όταν τους πάρουμε με τις χαλασμένες (και μεταλλαγμένες) ...πατάτες, για τις επιπτώσεις των τροφίμων-φραγκενστάιν στην υγεία μας.

ΑΠΟ:http://whitewomenfront.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου