Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Σύμφωνα με το περιοδικό των καταναλωτών «Consumer Reports» πολλά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, καρδιολογικά προβλήματα, ηπατικές και νεφρολογικές ασθένειες, καθώς περιέχουν «βλαβερά» συστατικά.

Το περιοδικό δημοσιεύει σήμερα μια έκθεση στην οποία επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα συμπληρώματα και επιπλέον σπανίως χρησιμοποιεί έστω και τη λίγη δύναμη που έχει στη διάθεσή της.

Στο δημοσίευμα η ισχυρή οργάνωση των καταναλωτών καλεί το Κογκρέσο να προωθήσει ενέργειες που θα δώσουν στην FDA μεγαλύτερες εξουσίες, ιδίως όσον αφορά τον έλεγχο των συμπληρωμάτων

Μολονότι πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται «φυσικά», αρκετά είναι μολυσμένα, γεγονός που παραβλέπουν ή αγνοούν οι καταναλωτές. Η αγορά συμπληρωμάτων είχε τζίρο 26,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2009, σύμφωνα με την επιθεώρηση Nutrition Business Journal.

Στην συγκεκριμένη έκθεση σημειώνεται: «Από τα περισσότερα από 54.000 διατροφικά συμπληρώματα που υπάρχουν στη Βάση Δεδομένων των Φυσικών Φαρμάκων, μόνο το ένα τρίτο έχει κάποιο επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που να στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις».

ΠΗΓΗ:NATIONAL SOCIAL MEDICAL RESEARCH LABS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου