Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η στρατιωτική σωματική αντοχή ..


Οι συνθήκες του πολέμου σήμερα απαιτούν από το μαχητή υψηλή μαχητική ικανότητα. Η μαχητική ικανότητα μπορεί να θεωρηθεί σαν συνισταμένη τριών ικανοτήτων:
  1. Μεγάλη σωματική αντοχή
  2. Μεγάλη ψυχική αντοχή
  3. Θέληση να είναι κάποιος ικανός
Η σωματική αντοχή αναφέρεται στην ικανότητα του μαχητή να στέκεται ή να βαδίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να τρέχει σε οποιοδήποτε έδαφος, να αντέχει στο κρύο και στη ζέστη και να έχει την ικανότητα να περνάει πάσης φύσεως εμπόδια στο πεδίο της μάχης.

Η ψυχική αντοχή εξαρτάται από τα φυσικά προσόντα, αλλά καλλιεργείται με την εκπαίδευση  και την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, χωρίς να παύει να επηρεάζεται από τις σωματικές ικανότητες του ατόμου.

Η θέληση του να είναι κάποιος ικανός, πηγάζει από την πίστη προς τον αγώνα και από το αίσθημα της αυτοπεποίθησης που δημιουργείται από την επίγνωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων του ατόμου.

Αυτή η αυτοπεποίθηση γεννά το θάρρος ανάληψης αποστολών ή ανάληψης ευθυνών και είναι η αναγκαία προϋπόθεση για ν' αποκτήσει ένα τμήμα την θέληση για τη νίκη..
Η σωματική αντοχή για ένα μαχητή δεν περιορίζεται μόνο στην καλή φυσική κατάσταση. Είναι αναγκαίο να χρησιμοποιεί αυτή τη φυσική κατάσταση για να αντιμετωπίζει όλες τις δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις στο πεδίο της μάχης. Πρέπει να αποκτήσει μυϊκή συναρμογή για να αντέχει στις συνεχώς επαναλαμβανόμενες κινήσεις που χρειάζεται να εκτελεί κατά τη μάχη. 
Πρέπει να αποκτήσει την ικανότητα να πλησιάζει τον στόχο του, χωρίς να είναι εξαντλημένος και καταπονημένος, έτοιμος να καταρρεύσει. Και αυτό θα το πετύχει μόνο με σκληρή προπόνηση μέσα από ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα φυσικής αγωγής μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου