Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ένοχη η Herbalife για παράνομη πώληση.

Αυτό αποφάσισε Βελγικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα. Μετά από επτά χρόνια προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της αμερικανικής εταιρείας Herbalife, από τον οργανισμό καταναλωτών Test-Aankoop, το Εμπορικό Δικαστήριο των Βρυξελλών αποφάσισε τελικά ότι η εταιρεία παραβιάζει την Βελγική νομοθεσία σχετικά με «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές». Το δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι η Herbalife στηρίζεται σε σύστημα πυραμίδας για τις πωλήσεις της, που θεωρείται παράνομο. Σύμφωνα με Βελγική εφημερίδα: "Το εκτεταμένο δίκτυο διανομής της Herbalife περιλαμβάνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο διανομείς στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Ο κύριος σκοπός του συστήματος είναι η πρόσληψη νέων διανομέων. Σύμφωνα με την Test-Aankoop η πώληση προϊόντων προς τους τελικούς χρήστες δεν αποτελεί κριτήριο.
Η Herbalife θα ασκήσει έφεση και σε ανακοίνωση της αναφέρει: "Πιστεύουμε ότι η απόφαση περιέχει λάθη και βασίζονται σε λανθασμένη ερμηνεία της νομοθεσίας. Η Herbalife παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην υποστήριξη των ανεξάρτητων διανομέων της στο Βέλγιο. Η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι η μέθοδος πωλήσεων συμμορφώνεται με όλους τους νόμους του Βελγίου."
Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει...

την ευκαιρία στην Herbalife να τροποποιήσει τις πρακτικές της, ωστόσο, εάν δεν πληρούν τους όρους της απόφασης του Δικαστηρίου, θα τους επιβληθεί ένα μέγιστο πρόστιμο των 250.000 ευρώ.
Μακάρι και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βελγίου.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου