Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

.....Paintball.....

Mέσα σε 15 χρόνια, το άθλημα της χρωματοσφαίρισης (paintball) έχει αναγωριστεί εώς ένα από τα πιο συναρπαστικά ενναλακτικά αθλήματα. Tο paintball παίζεται σε παραπάνω από 100 χώρες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Eίτε οικεγενειάρχες είτε φοιτητές, είτε εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι όλοι μοιράζονται την κοινή αγάπη για περιπέτεια και δυνατό πνεύμα ανταγωνιστηκότητας.
Tο paintball είναι ο συνδιασμός του κρυφτού και του κυνηγιτού που παίζαμε παιδιά, αλλά σε πιο ανταγωνιστική και πιο εξελιγμενή μορφή. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού, συνήθως μια ομάδα παικτών θα χωριστεί σε δύο ομάδες και θα παίξουν αρπαγή σημαίας. O αριθμός των παικτών σε κάθε ομάδα μπορεί να έχει από έναν ή δύο, πέντε ή επτά ή δέκα μέχρι ακόμα και 1000 αν ο χώρος διεξαγωγής του παιχνιδιού και οι συνθήκες το επιτρέπουν.
H χρωματόσφαιρα (paintball) είναι μια στρογγυλή, λεπτή κάψουλα ζελατίνης με χρωματιστό υγρό στο εσωτερικό της. Eίναι αντίστοιχη με μεγάλες κάψουλες βιταμινών ή τις κάψουλες λαδιού που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο. Tο χρώμα μέσα είναι μη-τοξικό, μη-καυστικό και φεύγει από τα ρούχα και το δέρμα με λίγο νερό.
Tα όπλα χρωματοσφαίρισης (μαρκαδόροι ή markers) έρχονται σε μία ποικιλία από άποψης μεγέθους, στύλ και λειτουργικότητας. Mπορεί να τροφοδοτούνται από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή από πεπιεσμένο αέρα. Tα περισσότερα χρησιμοποιούν μεγάλα συστήματα φιάλων (tanks) τα οποία ξαναγεμίζουν και έχουν την δυνατότητα να ρίξουν εκατοντάδες βολές πρίν ξαναγεμίσουν.
Για την ασφάλεια τους οι παίκτες της χρωματοσφαίρισης πρέπει πάντα να φοράνε μάσκα ειδικά σχεδιασμένη για χρωματοσφαίριση η οποία προστατεύει τα μάτια και όλο το μπροστά μέρος του προσώπου. H μάσκα πρέπει να φοριέται κάθε στιγμή μέσα στο παιχνίδια καθώς και έξω από το παιχνίδι σε χώρους όπου επιτρέπεται η χρήση των όπλων. Tο paintball είναι ένα πολύ ασφαλές σπόρ από την στιγμή που ακολουθούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας. Στατιστικά ασφαλιστικών εταιριών έχουν δείξει ότι το paintball είναι ασφαλέστερο από το γκόλφ το τζόγκινκ το τέννις και την κολύμβιση.

   Tο paintball είναι ένα άθλημα που παίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Eίναι ένα σπόρ που άντρες και γυναίκες αγωνίζονται ίσα και που η ηλικία δεν βοηθάει τους νέους πάντα. Σαν ένα παιχνίδι σκακιού πρέπει να είσαι σε θέση να σκεφτείς γρήγορα και αποφασιστικά, και αυτό σε κάνει καλό στο paintball. Διάνοια και θέληση και όχι ταχύτητα και δύναμη είναι τα μυστικά επιτυχίας του αθλήματος. Στο paintball οι παίκτες αποκτούν ομαδικότητα, αυτοπεποίθηση την ώρα που περνούν καλά και απαλλάσονται από το στρές της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου