Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αντιγράφουμε από τη σελίδα NS Hellas: "Την 29η Οκτωβρίου 2010 το βράδυ, δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες από την στιγμή που αναρτήσαμε το παρακάτω κείμενο: http://ns-hellas.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

...και λάβαμε μήνυμα από την Google ότι στο ιστολόγιό μας έχει επισημανθεί από χρήστες ότι παραβιάζει τους κανόνες τoυ Blogger και έτσι το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα της Google (χωρίς μεσολάβηση ανθρώπου) κλείδωσε αυτόματα την δυνατότητα να γίνονται νέες αναρτήσεις και ότι θα σβηστεί εντός 20 ημερών.

Το μήνυμα έγραφε ότι η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα και ότι αν θελουμε να την σταματήσουμε, μπορούμε να στέιλουμε αίτηση να ελεγχθεί το ιστολόγιό μας από υπάλληλο της Google και να κρίνει αν παραβιάζει ή όχι τους κανόνες για φιλοξενία στο Google Blogger.

Πατώντας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που περιείχε το e-mail για να κάνουμε την αίτηση να σταματήσει η διαδικασία, το σύστημα απαίτησε να καταχωρίσουμε ΕΝΕΡΓΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, στο οποίο να μας στείλουν με sms κωδικό για την αίτησή μας και κατόπιν να εισάγουμε τον κωδικό που λάβαμε μέσω sms στο Blogger, για να συνεχιστεί η διαδικασία. Καθότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, το κάναμε, και έτσι αφού η Google μας "φακέλωσε", μας επέτρεψε να στείλουμε την αίτησή ακύρωσης της διαδικασίας σβησίματος του ιστολογίου μας.

Κατόπιν λάβαμε e-mail ότι η αίτηση θα εξεταστεί εντός 2 εργάσιμων ημερών, και πράγματι, την 1η Οκτωβρίου 2010 το βράδυ, το ιστολόγιό μας ξεκλειδώθηκε και έφυγε η σήμανση του ως "ακατάλληλου περιεχόμένου".

Καθότι το ιστολόγιό μας λειτουργεί πλέον για περισσότερα από δύο έτη χωρίς καμία ενόχληση, απορεί κανείς ποιούς και γιατί ενόχλησε τόσο η τελευταία μας ανάρτηση, ώστε να δώσουν εντολή σε τουλάχιστον δέκα άτομα να αλλάζουν για αρκετή ώρα συνεχώς διεύθυνση IP και να πατάνε το κουμπί "Αναφορά κατάχρησης" που υπήρχε στην μπάρα στην κορυφή του ιστολογίου μας και υπάρχει σε όλα τα blogs। Διότι χρειάζονται δεκάδες "αναφορές κατάχρησης" και από αρκετούς διαφορετικούς χρήστες για να κλειδωθεί ένα ιστολόγιο। Οι μόλις δύο ώρες που πέρασαν από την δημοσίευση του κειμένου μας, δείχνουν ότι η ενέργεια εναντίον του ιστολογίου μας έγινε οργανωμένα και συντονισμένα, από οργανωμένη ομάδα ατόμων που ήταν απόλυτα αποφασισμένοι να μας φιμώσουν, αλλιώς δεν εξηγείται το πως βρέθηκαν τόσα πολλά άτομα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και η τόση υπομονή τους να αλλάζουν συνεχώς IP και να πατάνε "Αναφορά κατάχρησης" τόσες πολλές φορές. Και αν κοιτάξει κανείς το περιεχόμενο του κειμένου που όπως φαίνεται τους ενόχλησε τόσο πολύ, οι δράστες δεν προέρχονται ούτε από τον αναρχοκομμουνιστικό ούτε από τον "αντιρατσιστικό" χώρο...


Έδρασαν έτσι γιατί καθώς φαίνεται δεν είχαν τίποτε να απαντησουν γραπτώς στο κείμενό μας, αυτή ήταν η μόνη απάντηση που μπόρεσαν να δώσουν. Η προσπάθεια για φίμωση... με τρόπο ανώνυμο, βρώμικο , ανήθικο και συντονισμένο. Η οποία απέτυχε τελικώς και οριστικώς, καθώς σήμερα το πρωί αλλάζοντας των κώδικα HTML του ιστολογίου αφαιρέσαμε την μπάρα που περιείχε το κουμπί "Αναφορά κατάχρησης".

Αποφασίσαμε επίσης να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του ιστολογίου μας καθώς και άλλα ιστολόγια για το τι ακριβώς συνέβη, ώστε να μπορέσει να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τις μεθόδους με τις οποίες κάποιοι λειτουργούν.

Όποιος διαφωνεί με το να φιμώνονται ιστολόγια με τέτοιες μεθόδους, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί η διαφωνεί με το ιδεολογικό περιεχόμενο του ιστολογίου μας, μπορεί αν θέλει να αναδημοσιεύσει την παρούσα καταγγελία ώστε να γίνει αυτό που συνέβη ευρύτερα γνωστό και έτσι οι δράστες την επόμενη φορά που θα επιθυμήσουν να φιμώσουν και άλλα ιστολόγια, να το ξανασκεφτούν καλύτερα πριν το επιχειρήσουν.

Τους αφελείς και τους εξαπατημένους που έπραξαν λάθος , εύκολα μπορεί κανείς να τους συγχωρήσει. Τους κατ' επανάληψιν συνειδητούς όμως προδότες, ρουφιάνους και καταδότες, κανείς ποτέ δεν τους συγχωρεί."

Η ΣΟ του ιστολογίου ns-hellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου