Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ινδική κάνναβη και κατάθλιψη.




Tα παιδιά και οι έφηβοι που καπνίζουν ινδική κάνναβη, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυποAmerican Journal of Εpidemiology.


Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Εξάρτησης στην Ολλανδία μελέτησαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα από 17 χώρες, που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη για την ψυχική υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η έρευνα έδειξε ότι, υπήρχε σχέση μεταξύ ινδικής κάνναβης πριν την ηλικία των 17 ετών και των πιθανοτήτων εκδήλωσης κατάθλιψης μετέπειτα. Σ\' όλες τις χώρες, η πρώιμη χρήση ινδικής κάνναβης σχετιζόταν με 50% αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης κατάθλιψης μετά τα 17.


Η ίδια σχέση ίσχυε και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν και άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, και το ιστορικό ψυχικών προβλημάτων όπως φοβίες και άγχος. Η ισχύς της σχέσης αποδυναμώθηκε όταν οι επιστήμονες συνεκτίμησαν τα παιδικά προβλήματα διαγωγής, όπως μπλεξίματα σε καβγάδες, μικροκλοπές και οι κοπάνες από το σχολείο.


Η συγκεκριμένη μελέτη πάντως έχει περιορισμούς μιας και οι συμμετέχοντες δεν ετέθησαν υπό παρακολούθηση, άρα δεν καταγράφηκε τι συνέβη πρώτα, η χρήση ή η κατάθλιψη. Γενικά, άνδρες και γυναίκες που είπαν ότι είχαν κάνει χρήση πριν τα 17, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν καταθλιπτικό επεισόδιο μετά τα 17 έτη.



Και όμως, καμία Δημοκρατική κυβέρνηση δεν μπαίνει για τα καλά στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Πρόληψη, ενημέρωση και έρευνα, είναι το βαρύ πυροβολικό, το οποίο σε αντίθεση με τους ''κακούς Φασίστες'', οι δημοκράτες δεν ενεργοποιούν...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου