Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Προτεραιότητα στα βάρη ή την αερόβια;

Μια πρόσφατη έρευνα εξέτασε τα αποτελέσματα της γυμναστικής με βάρη, όταν αυτή προηγείται της αερόβιας, με διαφορετικές εντάσεις και διαλείμματα ανάμεσα στα βάρη και την αερόβια.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην επίδραση της άσκησης στη καύση του λίπους και μόνο. Η ομάδα εργασίας χωρίστηκε σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ακολούθησε έντονο αερόβιο πρόγραμμα και μόνο. Η δεύτερη ακολούθησε έντονη αερόβια αφού είχε προηγηθεί προπόνηση με βάρη και αφού υπήρξε διάλειμμα 20 λεπτών ανάμεσα στα δύο προγράμματα. Και η τρίτη ομάδα ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα με τη δεύτερη μόνο που το διάλειμμα ήταν 2 ωρών.

Τη μεγαλύτερη λιποδιάλυση όπως είναι φυσικό την πέτυχε η δεύτερη ομάδα, η οποία είχε πραγματοποιήσει πρώτη την άσκηση με τα βάρη και μετά από ένα μικρό διάλειμμα συνέχισε με μια αερόβια άσκηση περίπου  60 λεπτών.
Source: (KAZUSHIGE, G., NAOKATA, I., SHUHEI, S., TOSHITSUGU, Y., & KAORU, T. (2007). Effects of Resistance Exercise on Lipolysis during Subsequent Submaximal Exercise. Medicine & Science in Sports & Exercise. 39(2):308-315)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου